• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майстер-клас з основ надання першої медичної допомоги

Майстер-клас з основ надання першої медичної допомоги

2023-09-08

/Files/photogallery/1153/375592937_1157627505195825_3097499554517977966_n.jpg

Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень.

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.
8 вересня з нагоди Всесвітнього дня невідкладної медичної допомоги в Цвітківській гімназії з початковою школою відбувся майстер-клас з основ надання першої. невідкладної допомоги для учнів. Під час заходу школярі вчилися виявляти пульс, елементарні ознаки життєдіяльності, надавати першу допомогу при легенево-серцевій недостатності та при отриманні різних видів травм.
«У нашому житті елементарними знаннями допомоги людині у критичному стані повинен володіти кожен,» - зазначив ініціатор проведення заходу вчитель біології та основ здоров'я Валентин ЄРЕНТЮК.
Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.